Een mooie ontmoeting, een partner bij uitstek

Nauwe samenwerking tussen Mobitec en Luc Spits

Als producent van hedendaags meubilair zijn wij voortdurend op zoek naar interieurs waarin onze producten optimaal tot hun recht komen. Tijdens onze zoektochten zijn we in contact gekomen met Luc Spits, een gerenommeerd architect uit de provincie Luik, en zijn team. Dankzij zijn stijl en zijn talloze uitzonderlijke projecten hebben wij in hem de ideale partner gevonden voor onze zoektocht naar locaties die aan al onze verwachtingen voldoen. Het architectenbureau deelt onze waarden, namelijk respect voor doordacht en correct uitgevoerd werk en de wil om de oplossing te vinden die het best aan de verwachtingen van de klanten beantwoordt. Er werden vier realisaties van het architectenbureau geselecteerd om te dienen als prachtig kader voor de realisatie van deze nieuwe catalogus 2012.

 

“Le monument”

In de traditioneelste buurt van Belgisch Limburg hebben van een oude boerderij verschillende behuizingen gemaakt. Naast de architectuur van de gebouwen zelf, moest ook voor de grote ruimtes een precieze volumetrie gemaakt worden, voordat we met het eigenlijke werk konden beginnen. Met de hulp van deze konden wij alle binnen gedeeltes van de verschillende behuizingen inrichten, zonder hun eigen karakter kwijt te raken.

 

“Le cube blanc”

Dit indrukwekkend project lijkt op het eerste gezicht heel intiem en beschermd, maar het binnen-grondstuk toont een fascinerend samenspel uit architectuur en lichtinval in het midden van een landelijke open omgeving.

De binneninrichting is heel nuchter en eenvoudig gehouden. Dit is ook de sterkte van dit gebouw. Geen detail werd hier aan het toeval overgelaten. De architectuur is verder uitdruk van een fascinerende samenwerking uit licht en schaduw, die met het verloop van de dag steeds verandert. Het buitencomplex is ook afbeeld van fijne eenvoudige lijnen. Een waterbekken uit beton zorgt verder in de tuin voor een bijzondere sfeer.

 

“Blanc”

Dit gebouw is een combinatie uit hedendaagse en traditionele architectuur. Naast de op het eerste gezicht eenvoudig lijkende façade en bouwwijze, verstopt zich achter het gebouw een groot open terrein met een
indrukwekkend terras. Het gebouw zelf is een samenspel uit eenvoudige materialen zoals witte baksteen in combinatie met aluminiumelementen, welke samen een sensationele esthetische eenheid vormen. De in het gebouw geïntegreerde glasvlaktes in het binnen-en buitencomplex, creëren een fascinerend lichtspel. Op deze manier is het de architect gelukt de indruk te geven, dat hier de grenzen tussen natuur een architectuur bijna naadloos in elkaar overgaan. Verder zorgen de glasvlaktes ervoor, dat er een samenspel tussen schaduw en lichtsterkte ontstaat, welke met de verloop van de dag steeds opnieuw veranderen.

 

“Rotonde 2”

Dit gebouw is een heel bijzondere architectonische constructie. Het is alleen daardoor al bijzonder, omdat het in het midden van een groene omgeving staat. Verder bestaat het gebouw uit twee gebouwgedeeltes, die samen met een dak uit zink afgedekt zijn. Daardoor ziet het hele gebouw langer uit dan het eigenlijk is. Verder zijn de twee gedeeltes in het midden door een glazen gebouw met elkaar verbonden. Deze glazen verbinding geeft de gehele architectuur een bijzondere hedendaagse flair. Op deze manier ontstaat een contrastrijke constructie tussen een gesloten bouwwerk op de ene kant en een open glazen gebouw in het midden van de hele constructie.

 

Publicatie: Inside! magazine officiel de Mobitec – 01.12.2011